ВПЛИВ МАЛИХ ДОЗ ХЛОРСУЛЬФУРОНУ НА СТАН ПЕРЕКИСНОГО ОКИСЛЕННЯ ЛІПІДІВ ТА ОКИСЛЮВАЛЬНОЇ МОДИФІКАЦІЇ БІЛКІВ ОРГАНІЗМУ ЩУРІВ У СУБХРОНІЧНОМУ ЕКСПЕРИМЕНТІ

Леоненко Н.С. (2005) ВПЛИВ МАЛИХ ДОЗ ХЛОРСУЛЬФУРОНУ НА СТАН ПЕРЕКИСНОГО ОКИСЛЕННЯ ЛІПІДІВ ТА ОКИСЛЮВАЛЬНОЇ МОДИФІКАЦІЇ БІЛКІВ ОРГАНІЗМУ ЩУРІВ У СУБХРОНІЧНОМУ ЕКСПЕРИМЕНТІ. Український журнал з проблем медицини праці (2). с. 33-37. ISSN 2223-6757

[img] Text
с 33-37 2005_2_06 у.pdf

Download (1022Kb)

Резюме

При дослідженні особливостей змін перекисного окислення ліпідів (ПОЛ) та окислювальної модифікації білків при введенні хлорсульфурону в малих дозах протягом ЗО діб виявлено дозозалежну інтенсифікацію ПОЛ у печінці, еритроцитах та плазмі крові, а також окислювальної модифікації білків у плазмі крові. Найбільш виражені та стабільні зміни інтенсивності вільнорадикального ПОЛ відмічено в печінці. Відновний період протягом двох тижнів сприяє нормалізації досліджуваних показників.

Тип елементу : Стаття
Додаткова інформація: УДК: 615.9+616.6:001.5
Ключові слова: гербіциди, похідні сульфонілсечовини, хлорсульфурон, окислювальна модифікація білків, перекисне окислення ліпідів, гербициды, производные сульфонилмочевины, хлорсульфурон, окислительная модификация белков, перекисное окисление липидов, sulfonilurea herbicides, chlorsulfuron, oxidative modification of proteins, lipid peroxidation
Теми: 4. Медицина праці > 4.4. Теоретична медицина
Організація-джерело ресурсу: Наукові установи України > Національна академя медичних наук України
Назва організації: Інститут медицини праці АМН України, м. Київ
Видавець: ТОВ «Видавничий дім «Авіцена»
Останні зміни: 29 Квіт 2014 10:07
URI: http://opb.org.ua/id/eprint/2820

Дії, що потребують авторизації

Перегляд елементу Перегляд елементу